Sunday 27 October 2024

Veggie Favorit 2 / my favourite vegetarian recipe 2

https://ift.tt/KcCNV3r

Phil Arachno has added a photo to the pool:

Veggie Favorit 2 / my favourite vegetarian recipe 2

Herbstzeit ist Linsenzeit – mit etwas Brot ist diese Linsensuppe ein vollwertiger Sattmacher und dabei auch noch lecker!

Knoblauch
Zwiebel
Pastinaken
Öl, Butter, Salz, Pfeffer
180g gelbe Linsen
975ml Gemüsebrühe
Pilze (Champignons, Kräutersaitlinge oder ähnliches)
Trauben oder getrocknete Cranberries
150g Sahne
Ziegenweichkäse
Zitronensaft
Oregano
Minze

1.Zwiebel, Knoblauch, Pastinaken fein würfeln und im Öl andünsten.
2.Linsen und Brühe dazugeben, 15-20 Minuten zugedeckt köcheln lassen.
3.Pilze putzen, in Scheiben schneiden und in der Butter 3-4 Minuten anbraten. Mit Oregano, Salz, Pfeffer und etwas Zitronensaft würzen. Beiseite stellen.
4.Sahne unter die Suppe rühren, mit Zitronensaft, Salz, Pfeffer abschmecken
5.Suppe in Tellern anrichten: mit Ziegenweichkäse, Pilzen und halbierten Trauben oder getrockneten Cranberries versehen und fein geschnittene Minze drüberstreuen.
------------------------------------------
Autumn is lentil season. This simple soup feeds you well and is delicious on top!

Garlic
Onion
Parsnips
Oil, butter, salt, pepper
180g yellow lentils
975ml veggie broth
Mushrooms
Grapes or dried cranberries
150g cream
Goat cheese
Lemon juice
Oregano
Mint

1.Chop the onion, garlic and parsnips and saute for a couple of minutes.
2.Add lentils and veggie broth, boil gently for 15-20 minutes.
3.Clean the mushrooms, slice them and fry them for 3-4 minutes in the butter. Season them with salt, pepper, oregano and lemon juice. Put aside.
4.Add cream to the soup. Fine-tune with lemon juice, salt and pepper.
5.Add the soup to a bowl. Arrange with goat cheese, mushrooms and grapes or cranberries. Put finely minced mint on top.



via Vegetarian Food and Recipes! {ALL WELCOME!} Pool https://www.flickr.com/photos/phil_arach/54098490659/in/pool-74921284@N00

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...